نحوه ثبت شرکت پتروشیمی؟
- انتشار: 3 سال پیش
- بازدید: 1599
- نظر: 0
در عصر کنونی صنعت پتروشیمی از اهمیت ویژه ای در سراسر جهان برخوردار است. می توان گفت صنایع پتروشیمی به قسمتی از صنایع شیمیایی گفته می شود که فرآورده های شیمیایی را با تغییر شکل دادن یا فعل و انفعالات قسمتی از هیدروکربورهای نفت یا گاز طبیعی با سایر مواد تهیه می کنند که محصولاتی از قبیل استعمال عمومی وصنعتی متعدد مانند پارچه، نایلون، دارکرون، پشم وپنبه مصنوعی، لوازم الکتریکی، کود های شیمیایی، حلال ها، مواد پاک کننده و غیره تولید کنند، امروزه زندگی بدون محصولات پتروشیمی بسیارسخت می باشد. از این جهت ، با توجه به نقش کلیدی نفت و گاز و افزایش روز افزون تقاضای محصولات پتروشیمی، ثبت شرکت پتروشیمی اهمیت بسزایی خواهد داشت، با توجه به اهمیت صنعت پتروشیمی، در ادامه ضمن بررسی فعالیت شرکت های پتروشیمی، به نحوه ثبت شرکت پتروشیمی خواهیم پرداخت با ما همراه باشید:
فعالیت شرکت پتروشیمی:
- انجام سایر عملیات مرتبط بالادستی و پایین دستی نفت ،گاز، پتروشیمی، عملیات بالا دستی وحاکمیتی نفت.
- استخراج واکتشاف وبهره برداری از معادن نفت وگاز پتروشیمی
در این رابطه نکته حائز اهمیت این است که موضوع فعالیت مربوط به حوزه نفت و گاز شامل استخراج و اکتشاف و بهره برداری از معادن نفت و گاز پتروشیمی،صنعت نفت،گاز، پتروشیمی، عملیات بالا دستی و حاکمیتی نفت نیاز به اخذ مجوز از وزارت نفت و یا شرکت ملی نفت دارد و عملیات پایین دستی وغیرحاکمیتی نظیر لوله کشی نفت و گاز و مهندسی نفت و گاز نیازی به مجوز از دستگاه مربوطه ندارد. جهت روشن شدن بیشتر مطلب، به تشریح عملیات بالادستی نفت و پایین دستی می پردازیم.
عملیات بالا دستی نفت شرکت پتروشیمی
عملیات بالا دستی نفت به فعالیت ها و اقدامات مربوط به اکتشاف، حفاری، استخراج، بهره برداری صیانت از منبع نفتی، انتقال، ذخیره سازی وصادرات گفته می شود مانند: پی جویی، نقشه برداری، زمین شناسی، ژئوفیزیک، ژئو شیمی، حفر و خدمات فنی چاه ها، تزریق گاز، آب، گاز و یا هر فعالیتی که منجر به برداشت و حداکثر بهره برداری از منابع نفتی شود، همچنین شامل احداث و توسعه تأسیسات و صنایع وابسته، تجدید حدود، حفاظت و حراست آنها جهت عملیات تولید و قابل عرضه کردن نفت در حد جداسازی اولیه، صادرات، استفاده و یا عرضه برای عملیات پایین دستی خواهد شد.
عملیات پایین دستی نفت شرکت پتروشیمی
عملیات پایین دستی به مطالعات، فعالیت ها و اقدامات مربوط به عملیات تصفیه و چالایش در تاسیسات پالایشی جهت تولید فرآورده های نفتی گفته می شود که استفاده از آنها برای تولید محصولات پتروشیمی خواهد بود ، همچنین شامل انتقال، ذخیره سازی، توزیع، فروش داخلی، صادرات و واردات فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمیایی می باشد.
مراحل ثبت شرکت پتروشیمی:
ثبت شرکت پتروشیمی مانند سایر شرکت ها الزامی است، این شرکت ها را در قالب شرکت سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود ثبت میکنند. جهت ثبت شرکت پتروشیمی، علاوه بر تعیین نوع قالب شرکت، ابتدا باید نام شرکت ،میزان سرمایه ،مشخص کردن صاحبان سهم و میزان سهم الشرکه هر یک از آنان،تعیین مدیران شرکت و سمت آن ها تصمیم گیری کرد. در رابطه با موضوعات فعالیت در حوزه ی نفت و گاز، نیاز به شرایطی دارد که در ذیل به ذکر این شرایط می پردازیم.
– شرایط و مدارک ثبت شرکت خدماتی
– ثبت شرکت سرمایه گذاری
فرصت مغتنمی پیش آمده تا شرکت های فعال در این صنعت، با در نظر گرفتن تقاضای بازار، فعالیت های خود را در این زمینه گسترش دهند ، امروزه شرکت های داخلی به دلیل داشتن فضای مناسب، تقاضایشان برای حضور در این حوزه بسیار بیشتر می باشد. برای ثبت شرکت پتروشیمی باید همانند روش ثبت شرکت سهامی خاص و یا ثبت شرکت با مسئولیت محدود اقدام کرد.
موضوع فعالیت:
برای ثبت شرکت پتروشیمی میتوان ابتدا یکی از عنوان های زیر را بنا به فعالیتهایی که در راستای شرکت است انتخاب کرد:
استخراج و اکتشاف و بهره برداری از معادن نفت و گاز پتروشیمی، انجام فعالیت بالا دستی،صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، عملیات بالا دستی و حاکمیتی نفت
ثبت شرکت پتروشیمی
قالب های ثبتی مختلف جهت ثبت شرکت پتروشیمی عبارتند از:
- سهامی خاص
- با مسئولیت محدود
- مختلط سهامی
- مختلط غیرسهامی
- تضامنی
- نسبی
- تعاونی
همانطور که قبلا توضیح داده ایم اشخاصی که قصد دارند در قالب شخص حقوقی تجارت کنند یکی از انواع شرکت های تجاری را جهت شروع فعالیت خود انتخاب خواهند کرد که از میان شرکت های فوق، عموما شرکت بامسئولیت محدود و یا شرکت سهامی خاص را جهت ثبت انتخاب می کنند. ثبت شرکت با مسئولیت محدود بسیار ساده و راحت می باشد و چندان روند پیچیده ای ندارند و از تعداد اعضای کم تری تشکیل می شود همچنین مسئولیت آن ها در قبال قروض و دیون برابر با سرمایه آن ها در شرکت می باشد. اما شرکت های سهامی، از لحاظ اعتباری برای اخذ تسهیلات بانکی ، اخذ نمایندگی معتبر و یا شرکت در مناقصات و مزایده های سطح بالا مناسب هستند.
پس از آماده نمودن مدارک ، با ورود به سامانه ی اداره ی ثبت شرکت ها، بر روی قسمت ثبت تاسیس کلیک کنید و ضمن تکمیل اطلاعاتی که از شما خواسته مدارک مربوطه را در سامانه بارگذاری خواهید کرد. زمانیکه اطلاعات را به درستی در سامانه درج کردید از شما خواسته می شود تا مدارک را از طریق پست به اداره ثبت شرکت ها ارسال کنید. در این زمان متصدی ثبت مدارک ارسال شده را مورد بررسی قرار خواهد داد تا نقصی نداشته باشد. در صورتی که کارشناس مدارک را مشاهده نمود، از متقاضی دعوت می کند تا همراه با اصل مدارک جهت اخذ امضاء به اداره رجوع کند. پس از تایید و امضای رییس اداره، آخرین مرحله جهت ثبت شرکت پتروشیمی، درج آگهی شرکت در روزنامه رسمی خواهد بود. با درج آگهی در روزنامه، کار ثبت شرکت پتروشیمی به پایان می رسد. در ذیل به بررسی شرایط و مدارک ثبت این شرکت ها می پردازیم.
شرایط ثبت شرکت پتروشیمی سهامی خاص :
- حداقل 3 نفر عضو
- 2 نفر بازرس که نباید از اعضا باشند
- حداقل 35% سرمایه نقداَ پرداخت شود.
- سرمایه حداقل 1،000،000ریال
شرایط ثبت شرکت پتروشیمی بامسئولیت محدود:
- مشارکت حداقل 2 نفر عضو
- سرمایه حداقل 100،000 ریال
- تعهد با پرداخت کل سرمایه
نکته:
همانطور که پیشترگفتیم صنایع بالادستی حوزه ی نفت و گاز و پتروشیمی نیاز به مجوز از وزارت نفت دارد و صنایع پایین دستی غیر حاکمیتی مانند لوله کشی نفت و گاز و مهندسی نفت و گاز نیازی به مجوز از دستگاه مربوطه ندارد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پتروشیمی:
- کپی مدارک شناسایی کلیه اعضا (کارت ملی و شناسنامه)
- امضای اقرارنامه
- اصل گواهی عدم سوپیشینه
- اخذ مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
- تنظیم وکالتنامه بنام وکیل،چنانچه امور توسط وکیل انجام می شود
مدارک ثبت شرکت پتروشیمی با مسئولیت محدود:
- کپی مدارک شناسایی(کپی شناسنامه و کارت ملی)
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه
- امضای اقرارنامه
- مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
با کمک تلاش شبانه روزی کارکنان فعال و صدیق ثبت دانا، مفتخریم که مجموعه ای فراهم کرده ایم به بلندای اعتماد و رضایت شما عزیزان می باشد، کار بی وقفه در راستای تحقق آرمانهای شما سابقه درخشانی برای ما رقم زده است. شما می توانند از طریق شرکت ثبت دانا به عنوان ارائه دهنده ی خدمات تخصصی ثبتی در این امر اقدام کنید. مدارک و تقاضانامه ها توسط مشاورین با دقت بررسی و چنان چه از نظر قانونی مشکلی نداشته باشند تایید شده و پس از آن مراحل ثبت شرکت بدون هیچ وقفه ای از سمت متخصصان ثبت دانا اقدام خواهد شد.